Aanpassen erker

Vorige week een erker aangepast. De rest van het huis had ik al voorzien van glas-in-lood met dubbel glas. De erker was veruit de grootste klus omdat er ook een tussendorpel en 6 nieuwe meranti ramen in moesten.

1-IMG_0214

 

De voorbereiding was het meeste werk, hout kopen en op maat zagen. dan met ovale deuvels van festool de verbindingen vastlijmen en daarna in de grondverf. Het Glas-in-lood raam midden voor was de grootste die ik ooit gemaakt heb, 2,3 m. Alles in dubbelglas gezet en daarna ook het overige dubbelglas besteld.

Voor het plaatsen moest ik wel eerst wachten op een windstille dag zonder regen. Dat duurde ongeveer 2 maanden en al die tijd stond alles klaar. Het moest in 1 dag weer dicht en zeker toen er eindelijk een goede dag kwam omdat dat toevallig ook de koudste dag in ongeveer 2 jaar tijd was. Ik had Bart gevraagd om te helpen wat goed uit pakte. We hadden al snel de latten los en daarna met de feinzaag de butylene kit los gemaakt. Toen kwam het lastige namelijk een plaat dubbelglas van 160 kg naar binnen tillen en schuin eruit schuiven. Dat was te zwaar en toen hij 1,5 meter naar buiten stak heb ik hem met mijn glassnijder kleiner gemaakt. Het gaf wel een bende maar daarna ging het een stuk makkelijker. Kozijnen schoon geschrapt en ramen op maat gefreest. Foam band geplaatst en de latten met mijn nieuwe nietpistool vast gemaakt. Alle ramen met dubbel glas zaten er om 4 uur weer in en Nadine zat er weer warm bij.

Volgende dag heeft Bart de vensterbank gemaakt en we hebben alles afgekit. En dit is het resultaat:

IMG_0646[1]

2 gedachtes op “Aanpassen erker”

 1. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. However think
  about if you added some great graphics or video clips to give your posts more, “pop”!

  Your content is excellent but with pics and video
  clips, this site could undeniably be one of the best in its field.

  Awesome blog!

  1. Thank you for your positive response. I am currently working on it but your right this is not finished yet.
   I just need to find the time to put myself to it.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *